Skip to main content

Stilul de viață - Incotro ? (vol II)

EDUCAȚIA
Ideal ar fi ca inteligenţa emoţională să fie predată atât părinţilor, cât şi copiilor în şcoli. În şcoli să fie prevăzută în programa şcolară, ca orice alt obiect de studiu. - Până să ajungă să predea elevilor, cred că profesorii ar trebui să urmeze un curs şi să-l absolve.
INTELIGENȚA
Mă întreb şi eu de ce nu se vorbeşte pe larg de Thomas Edison, Nikola Tesla, Marie Curie, Alfred Nobel, Arhimede, Alexander Fleming, Michael Faraday, Alexander Graham Bell, Albert Einstein, Leonardo da Vinci, Isaac Newton, Edward Teller, Louis Braille, Niels Bohr etc.?
COPILĂRIE - 4
Copilul vine aşa de pur la viaţă şi, dintr-o dată dă peste „doi tăntălăi”, care chipurile sunt părinţi, şi fac din el o extensie a lor.
COPILĂRIE - 3
- Nu a împărţit în „viaţă pentru ea” şi „viaţă pentru tine”, ci a ales o viaţă alături de tine. O viaţă în care totul să fie confortabil şi pentru ea şi pentru tine. A considerat că este important pentru tine să adormi cu plăcere.
COPILĂRIE - 2
Părinţi egoişti. Părinţi psihotici, obsesivi, care îndrumă copilul să aleagă o meserie pe care şi-o doresc ei, fără să ia în calcul că acel copil îşi doreşte altceva. Vei întâlni medici care şi-ar fi dorit să devină pictori, contabili care şi-ar fi dorit să devină mecanici auto, ingineri care şi-ar fi dorit să devină piloţi etc. O lume nebună, nebună de legat!
COPILĂRIE – 1
- Da, mama! N-am ce să fac, nu vreau să mă aștepte mult pentru că mereu îmi spune că sunt mare și mă pot descurca singur. - Aici are dreptate. Am văzut că ţi-a dat libertate deplină. Ai mâzgălit toţi pereţii camerelor, ai mâncat cu lingura când ai vrut, ai mers singur la oliţă când ai avut chef etc..
SFATURI - 2
• Dacă mergi în vizită, trage scaunul de la masă ridicându-l după care te așezi, iar la plecare, așază-l în poziția în care l-ai găsit. Nu obliga gazda să ți-l așeze în poziția inițială.
SFATURI - 1
Dintotdeauna s-a spus că nu este bine să asculți sfaturile altora. Sau să asculți dar să nu aplici. - Și este adevărat? - Depinde de fiecare. Trebuie analizat atât sfatul cât și persoana de la care vine. Câtă credibilitate are, câtă experiență, cât de bine intenționată este respectiva persoană.