Skip to main content

Intrebări și răspunsuri

24. Putem face o lansare de carte la Constanța?
Da, cu condiția să știm numărul de participanți și să avem o sală corespunzătoare.
CINE ESTE PRIETEN REAL? - 2
Prietenia este un fenomen superior celorlalte, este iubire pură, nu are nimic de-a face cu biologia. Ea este aceea care ne face cu adevărat umani, este precum un parfum, dar în același timp, rămâne un mister.
23. Până acum nu am primit niciun răspuns. Mai am vreo șansă?
Fiecare om care-mi cere ajutor, primește în afară de documentele ce conțin fișa personală, și un număr de șapte întrebări la care trebuie să răspundă punctual.
22. CINE ESTE PRIETEN REAL? - 1
Este o întrebare pe care am primit-o de multe ori. Numai că această întrebare nu este pusă corect. Cum puteţi întreba pe cineva: „Cine este un prieten real?", când în mod normal ar trebui să vă întrebaţi: „Eu sunt un prieten real?". Acum vă întreb eu: „Voi sunteţi prieteni reali?".
21. Mintea este stupidă?-3
De fapt, se întâmplă uneori ca țăranii să fie mai inteligenți tocmai pentru că nu știu nimic. Ei sunt nevoiți să se bizuie pe inteligență, nu se pot baza pe informații pentru că nu le au. Dacă ești vreodată atent, poți să vezi calitatea inocenței la un țăran. Aceeași inocență ca la un copil.
20. Mintea este stupidă?– 2
Ori de câte ori răspunzi la o întrebare, dacă ai un răspuns de-a gata, te comporți stupid. Indiferent de situație tu acționezi bazându-te pe trecut.
19. MINTEA ESTE STUPIDĂ?-1
Acum câțiva ani, participând la o activitate cu un grup care se intitula ”de spiritualitate”, am auzit o disertație despre ”mintea stupidă”. Este mintea stupidă?
18. Profesorul la dispoziția elevului sau invers?
Câteva zile în urmă, la o discuție cu doi părinți, am simțit o amărăciune în glasul lor privind modul cum se desfășoară învățământul în școlile românești. Și se întrebau: ”Cine la cine trebuie să fie la dispoziție, profesorul la dispoziția elevului sau elevul la dispoziția profesorului?” Dumneavoastră, ce părere aveți?