Skip to main content

Intrebări și răspunsuri

16. Ați spus că oamenii îmbătrânesc dar nu se maturizează. De ce?
Oamenii doar înaintează în vârstă, ei nu se maturizează. Maturizarea e ceva pe verticală, înaintarea în vârstă e ceva pe orizontală. O persoană matură se mișcă într-o armonie profundă. Corpul său, psihologia sa, spiritualitatea sa sunt mereu în acord unele cu altele, se mișcă împreună.
15. Mă sperie bătrânețea, ce mă fac?
Domnule Anca! De câteva zile am împlinit 65 de ani. Am o mare apăsare, mă sperie bătrânețea dar și moartea. Mi-aș dori să stau de vorbă cu dumneavoastră, să mă liniștiți, să mă îmbărbătați, să mă încurajați. E așa de urâtă bătrânețea...Ce mă fac?
Răspuns la întrebarea nr. 14
Bună ziua, Domnule Anca, Cu mult timp în urmă v-am citit cărțile (le-am luat când funcționa Fundatia), le-am recitit și răscitit. Multe cărți am mai citit de atunci și tot nu mă consider un înțelept. Cunoașterea, are o limită? Îmi răspundeți numai dacă aveți timp și dacă puteți. Sau poate o să vin atunci când mai faceți vreo întâlnire cu oamenii și mai stăm de vorbă.
12. Nu am mai luat regim de cinci ani, ce fac?
Ați răspuns la o întrebare spunând că dacă au trecut mai mult de șase luni de zile și nu am mai cerut regim, nu mai dați. Este adevărat? Eu spre exemplu am avut cancer, am ținut regimurile dumneavoastră cinci ani. De cinci ani nu am mai luat regim, este posibil ca starea mea de sănătate să se deterioreze? Apoi, aici îmi este rușine, ați apelat cândva la serviciile mele iar eu, ca un needucat ce sunt, ca un nerecunoscător, v-am cerut să-mi achitați contravaloarea produsului. Nu-mi vine să mai dau ochii cu dumneavoastră! Mulțumesc pentru timpul acordat!
11. Ce trebuie să fac pentru a posta povestea mea?
Nimic mai simplu: 1. Să existe dorința de a împărtăși cu cititorii zbuciumul, deziluziile, așteptările, neîmplinirile, succesele, eventual lacrimile, râsetele, bucuriile, entuziasmul, tenacitatea, încrederea și răbdarea cu care ai învins, atunci când poate nimeni nu ti-a mai dat o șansă.
10. CÂT DUREAZĂ UN REGIM?
Oricine dorește să-și recapete starea de sănătate, fără a recurge la medicina alopată, poate apela la un terapeut sau la un medic ce are aplecare spre terapii complementare.
9. Clisma cu cafea?
De peste cincisprezece ani recomand pacienților mei clisma cu cafea. Este una din procedurile extrem de eficace pentru detoxifierea ficatului.
8. Mai faceți un grup de tabără?
În tabără nimeni nu are voie să fie supărat, trist sau morocănos și nici să se poarte necuviincios cu vreun membru al grupului; toate divergențele se rezolvă cu ajutorul conducătorului taberei sau ale ajutorului acestuia