Skip to main content
PETRE-ANCA-FOTO-VIAȚA-CA-O...VIAȚĂ!-16

Viața ca o -VIAȚĂ!-16

Atunci când veţi constata că eu am dreptate, mai ales pentru cei din generaţia mea, va fi prea târziu. Mă cuprinde mila şi jalea când văd că am rămas SINGURUL din generaţia mea care mai sunt VIU!


Toţi ceilalţi sunt morţi de ani de zile. Sunt blazaţi, apatici, nu mai vezi lumină în ochii lor, privesc în pământ, au luat calea bisericilor şi mânăstirilor, merg prin cimitire să-şi întrebe morţii cum o mai duc, sunt sperioşi şi neajutoraţi.
Rar mai văd un cuplu care să meargă de mână şi să şi discute, altfel unul se uită într-o parte, altul în altă parte, sau în jos, sunt trişti şi indiferenţi.


Din generaţia mea, nu mai văd pe nimeni care să se sărute pe stradă, care să stea îmbrăţişaţi pe o bancă în parc, care să mănânce din aceeaşi pungă, care să muşte din acelaşi covrig etc.
Mă doare că generaţia mea a murit atât de timpuriu. Şi culmea ironiei, nimeni dintre ei nu a venit la mine să le împărtăşesc arta de a trăi total, frumos şi frenetic, secundă de secundă.


Sunt condamnat să duc cu mine trecutul şi viitorul tuturor celor pe care i-am cunoscut.
În mine se ascund toţi oamenii care au murit, care încă mai trăiesc, dar şi cei care vor veni în viitorul apropiat.


Vedeţi? Nu sunt singur, sunt un Univers întreg. În mine este şi sfântul, şi păcătosul! Îi iubesc pe amândoi, facem cel mai minunat cuplu. Între noi nu există conflict, am reuşit să facem din viaţă o…fericire!


De treizeci şi doi de ani, am învăţat că viaţa este cea mai dură şcoală şi că nu trebuie să rămâi restanţier. Adică fiecare curs, fiecare lecţie, fiecare modul trebuie trecut, nu contează nota.
Contează ce ai învăţat din lecţie şi cum ţi-ai îmbogăţit experienţa de viaţă. Am reuşit să-mi dilat conştiinţa până am cuprins întreaga Existenţă.


Nu cu mulţi ani în urmă, am ajuns la o concluzie halucinantă: aceasta este singura şi cea mai adevărată religie pe care o căutam – pe toate continentele şi în toate cultele –, cum să mă eliberez de tot ce mă leagă şi cum să fiu peste tot în această Existenţă eternă şi infinită.


Nu vă pot împărtăşi această stare, va trebui să fiţi PETRE ANCA pentru a afla.
Din păcate, nu puteţi! Nu puteţi să fiţi PETRE ANCA, dar puteţi să trăiţi ca el.
Nu aveţi nevoie decât să vă debarasaţi de prejudecăţi, dogme, reguli stupide, sfaturi imbecile şi să ignoraţi privirile, zvonurile, bârfele, răutăţile şi mojiciile din jurul vostru. Atât! În rest, totul va fi parfum, culoare, senzaţie, percepţie, preocupare, eliberare şi apogeu. Aveţi nevoie de altceva?


Nu, pentru că TOTUL este VIAŢĂ!


Iar viaţa este cea mai minunată grădină în care v-aţi născut! Voi de ce trăiţi în casă? De ce nu căutaţi să ieșiți şi să trăiţi în grădină? De ce acceptaţi toate mizeriile umane?
(va urma)