Skip to main content
PETRE-ANCA-SFATURI-2

SFATURI - 2


•    Dacă mergi la manichiuristă, vezi unde a ținut ustensilele. Cele mai multe, în special cele ”care s-au născut mai devreme”, nu dezinfectează instrumentarul, la ele ”merge și așa”, doar toată viața așa au făcut.


•    Dacă mergi în vizită, trage scaunul de la masă ridicându-l după care te așezi, iar la plecare, așază-l în poziția în care l-ai găsit. Nu obliga gazda să ți-l așeze în poziția inițială.


•    Când cineva nu-ți răspunde la telefon, trimite-i un mesaj, este un gest de bună creștere și de bun simț. Nu-ți poate răspunde că este angajat într-o activitate importantă, sau nu este lângă telefon, sau nu știu din ce motiv are și atunci mesajul este un gest salutar. Dacă este ceva urgent și vede mesajul, este posibil să părăsească pentru puțin timp activitatea, numai ca să-ți răspundă. Nu avea pretenția ca toți ceilalți să poarte permanent telefoanele cu ei și să-ți răspundă în secunda doi.


•    Ferește-te de cei care mestecă gumă și vorbesc cu tine, pentru că au mari carențe în educație, nu au respect pentru ei și nu vor avea nici pentru tine, sau pentru alții. Fii atent la unele emisiuni de televiziune unde ”prost crescuți de mahala”, tot timpul mestecă gumă, vorbesc, mestecă gumă, râd și li se vede ”bolovanul” alb de gumă în colțul gurii, fac balonașe etc. De la aceștia nu ai ce învăța. Ei se cred într-o bulă aparte, privilegiată, deasupra tuturor, băieți și fete de bani gata, cu relații, cu uși deschise, cu vile, cu mașini scumpe etc. Din păcate astfel de specimene au ajuns să vă conducă. Nu știu să construiască o frază dar sunt politicieni, nu știu să scrie corect dar sunt antreprenori, nu știu să vorbească cu oamenii dar au pretenții la funcții de director.


•    Dacă vrei să mergi în instituții de sănătate, caută medici tineri, ei sunt  dornici să învețe, să cunoască, să se dezvolte. Nu apela la profesori, ei se cred ”tobă” de carte, sunt mici ”Dumnezei”, sunt ”bureți” de plicuri format C6. În locul în care se cred ei, tu nu vei ajunge niciodată și de aceea te privesc de sus, cu ironie, cu superioritate, te expediază repede pentru că mai sunt și alții la ușă. Doar dacă ai nevoie de vreo intervenție chirurgicală să apelezi la medicina alopată, altfel, vei avea numai de pierdut iar sănătatea ta se va șubrezi treptat.


- Cred că mă interesează mai mult cum să aleg și ce să urmăresc la prietena mea.
- Totul este important dar îți voi da câteva repere la cele ce te interesează.
--------------------------------------------------------------------------------------------------------

 

Vedeți mai multe pasaje din cartea: