Skip to main content
Petre-Anca-Sfaturi-1

SFATURI - 1

- Wow! Înseamnă că stilul de viață este responsabil de viața mea, dar că aproape jumătate din anii mei de viață depind de factorii socio-economici și culturali-educativi.
- Da. În toată viața ta, depune efort pentru a-ți descoperi calitățile pe care le ai și pe care să le cultivi. Conștientizează-le că există și valorifică-le. Autodescoperă-te și apreciază-te la justa ta valoare, dacă vrei să te aprecieze și cei din jur. Să nu fii mai mult decât ești în realitate pentru că fiecare om poate atinge o anumită limită.


•    Ca succesul tău să fie deplin în tentativa ta de a-ți schimba viața în bine, evită anturajul în care cunoscuții și eventualii ”prieteni”, vor să te domine, să te ”strivească” prin personalitatea lor.
•    Evită-i pe cei care te consideră ”mic”, inferior, neînsemnat, care te privesc de sus, care își dau aere de atotștiutori etc..
•    Alegeți prietenii după structura ta energetică, după ”talia” ta, după vibrația ta.
•    Caută compania acelora care știu să te aprecieze, să te asculte, să-ți acorde valoarea pe care o meriți, care știu să te și încurajeze.
•    Evită-i pe cei care nu știu să trăiască, pe cei care emit vibrație joasă, evită cuplurile care nu se înțeleg, evită personajele care se cred inteligente și pline de cunoștințe, evită specimenele umane care nu știu să zâmbească, care nu gustă umorul etc.
•    Sesizează unde și de ce se naște invidia, gelozia, pizma, înjosirea prin gest, indolența, atingerea personalității, înjosirea prin mimică, faptă etc. În felul acesta, subconștientul tău se va elibera de tensiunea provocată de un mediu social ostil, blocant, nesănătos.
•    Aceleași principii să le ai și atunci când îți alegi prietena, iubita, partenera de viață, asta numai dacă dorești cu adevărat ca în familia ta să fie veșnic sărbătoare.
•    Evită persoanele care au vocabular suburban, care uită că soarta i-a lovit și singurul lor sprijin ai fost tu.
•    Evită persoanele care își critică și dezonorează partenerul.


•    Evită persoanele care au carențe de educație. În această categorie intră cei care îți controlează casa – rafturi, sertare, frigider, șifonier -, atunci când îți vin în vizită, care se urcă în pat sau pe canapea  după ce au mers desculț pe jos, cei care îți oferă cadouri folosite, care promit și nu se țin de cuvânt, care se supără dacă le spui un adevăr sau le faci o observație pertinentă.
•    Evită persoanele care nu gustă umorul. Umorul este apanajul oamenilor inteligenți, numai ei sunt capabili să abordeze, să emită și să le facă plăcere să savureze un umor de calitate. Ferește-te de cei care preferă și sunt adepții bancurilor scabroase, cu tentă sexuală și de un veritabil prost gust.


•    Când mergi la stomatolog, studiază bine comportamentul medicului, pentru că în imensa lui nesimțire, ceva incultură și lipsă de o educație elementară, cu mănușile cu care îți ”umblă” în gură, cu aceleași mănuși vorbește și la telefon când este sunat, cu aceleași mănuși închide ușa sau mânuiește și privește radiografia danturii tale. Unii, îți interzic să te speli pe dinți cu sare grunjoasă sau sare de mare, recomandându-ți pastă de dinți cu fluor. Eroare! Sarea înlătură paradontoza, igienizează bine cavitatea bucală, or, după urma celor cu așa-zisă paradontoză, ei câștigă foarte mult.


•    Când ajungi la orice medic, vezi dacă și-a dezinfectat instrumentarul – nu cel chirurgical -, ci cel cu care te atinge: stetoscop, manșetă, holter etc. Dacă-i întrebi vor sări în sus sau te vor da afară. Vor riposta agresiv, atanționându-te că această operatiune este grija lor, că nu trebuie să vezi tu cănd dezinfectează, că nimeni nu să îmbolnăvit pentru că nu și-a dezinfectat stetoscopul, spre exemplu. Și exemplele pot continua.

......................................

 

Vedeți mai multe pasaje din cartea: