Skip to main content
Elev în clasa a 11-a

       În toamna anului 2017 după câteva săptămâni mai încărcate de şcoală, pe seama unor seri nedormite și a mult stres, într-o dimineață de luni după ce am venit de la pregătire (eram clasa a 8-a și mă pregăteam de examenul de admitere la liceu) am avut o cădere în casă în urma căreia mi-am pierdut cunoştiința. A fost un eveniment ce m-a marcat puternic deoarece fiind un băiat foarte activ: tenis de câmp, schi, drumeții etc., nu m-aș fi gândit vreodată că pot avea probleme de sănătate.

       Crezând că este doar o chestie întâmplătoare, am trecut până la urmă peste acel episod care, după 3 luni, s-a repetat într-o seară când ne întorceam din vacanță. Văzând într-un final că nu este de glumă și că starea mea de sănătate nu urmează o traiectorie tocmai bună, am decis să iau legătura cu Domnul Petre Anca la recomandarea părinților mei, având foarte mare încredere în acesta, deoarece știam de la tatăl meu că fusese și el tratat de o afecțiune în tinerețe.

       Astfel, a urmat prima discuție cu dânsul, în urma căreia am realizat că nu mai este timp de pierdut, trebuia schimbat ceva în modul meu de viață. Nu mult a durat de la respectiva discuție, că într-o dimineața primesc un email cu un regim alimentar în care aveam o listă de alimente permise și nepermise, dar și o serie de proceduri, terapii complexe. În josul paginii scria mare și îngroșat, MULTĂ ODIHNĂ. Cumva elementul ce îmi lipsea din stilul meu de viață. Cumva atenția la examen și teama de acesta furaseră timpul pe care eu trebuia să mi-l acord. Astfel sunt aproape 4 ani de când mi s-a schimbat viață radical, de când urmez regimuri de viață sănătoasă care sunt atât alimentare cât și bazate pe multă odihnă și mișcare fizică.

       Anual iau legătura cu Domnul Petre Anca pe email pentru a-mi reîmprospăta regimul. În ultimul an, în urma sfatului primit, am început să îmi scriu un jurnal în care să notez ce schimbări sesizez că au loc, pentru a putea înțelege cât mai bine prin ce trece corpul meu, astfel să evit apariția unui nou eveniment neplăcut. Deși sunt câteva alimente de care îmi este tare dor, am învățat să le înlocuiesc cu diferite noi produse, fiind mai creativ și uneori inovativ.

       Recomand cu încredere această linie sănătoasă și bine organizată, fiind convins că poate ajuta pe oricine caută să se îngrijească mai mult de propriul corp.

       Cu toate astea, este necesar constant o atenție sporită asupra stării de sănătate și pentru asta pot doar să îi mulțumesc Domnului Petre Anca.