Skip to main content
PETRE-ANCA-FOTO-VIAȚA-CA-O-VIAȚĂ! 4

Viața ca o...Viață! 4

Aţi conştientizat vreodată că viaţa trebuie descoperită şi trăită, că ea trebuie consumată frenetic, până la ultima firimitură?


Şi reţineţi ceva cât se poate de adevărat: toate greşelile pe care le veţi face vreodată în viaţă, au fost făcute deja de cei care au mers înaintea voastră pe cale. Chiar credeţi că provocările cu care vă confruntaţi sunt unice, doar pentru voi?


O, Doamne, dragii mei! Cât de naivi sunteţi! Ce să mă fac eu cu voi? Îmi sunteţi atât de dragi, vă iubesc atât de mult, încât mă încearcă două tendinţe, fie să vă dau viaţa mea, fie să vă arunc de la etaj şi…să vă prind tot eu!!!


Este imposibil să nu vreţi să trăiţi, atâta timp cât Universul vă cheamă! Iar voi spuneţi nu?
De ce? Doar faceţi parte din el. Bătaia inimii voastre nu diferă de bătăile inimii Universului. Nu sunteţi separaţi de Univers. Singura care vă separă este ignoranţa voastră.


Dragi semeni, viaţa e mişcare, este un râu în continuă curgere. Atâta timp cât curge, rămâne proaspăt, tânăr, limpede, activ, fericit pentru că nu ştie ce se va întâmpla în secunda următoare.
Existenţa, prin ea însăşi, ştie numai să curgă, ea este în continuă mişcare, nu se poate opri niciodată. Ori spui oprire, ori spui moarte, este acelaşi lucru.


În orice dimensiune v-aţi afla, oameni buni, în orice direcţie aţi merge, să reţineţi că în momentul în care vă opriţi, sunteţi morţi.

Adică morţi-morţi, nu morţi-vii.


Asta sunteţi acum! Pe zi ce trece, mă conving mai mult că totuşi, Existența nu este perfectă. Pentru că tot ce este perfect, înseamnă că nu mai poate fi lucrat la el în niciun fel. Înseamnă că perfecţiunea este moarte.


La un lucru perfect nu se mai poate face nimic, nu mai creşte, nu se mai duce, nu se mai poate cizela. Este perfect! Dacă voi vă mişcaţi, luptaţi, respiraţi, aveţi dorinţe, speraţi, aveţi încredere în voi, vreţi schimbare, atunci, să ştiţi că Existența vă iubește. Şi râde! Şi se bucură! Şi dansează! Şi revarsă asupra voastră toată binecuvântarea! O face personal, nu prin intermediar.


Dacă vă opriţi, muriți. Degeaba vă rugaţi în biserici, moschei, temple, sinagogi, odată ce v-aţi oprit, aţi murit. Dacă preferaţi să staţi în pat, veţi muri. Mişcarea este sinonimă cu viaţa. Credeţi că degeaba vă spun că 70% din victorie vă este asigurată de mişcare? Nu, nu degeaba. Pentru că viaţa înseamnă mişcare. Orice lucru care rămâne inert este sinonim cu moartea.


Singura care nu se mişcă în lumea asta, este moartea.


Singura lege a vieţii este mişcarea.


În schimb, mulţi dintre voi vă mişcaţi în direcţii diferite, greşite.
(va urma)