Skip to main content
PETRE-ANCA-FOTO-VIAȚA-CA-O-VIAȚĂ 6

Viața ca o ... Viață! 6


Numai oamenii vii o pot vedea şi aprecia. Numai aceştia nu merg ca proştii la astrologi, fiindcă doar proştii se întreabă cum arătau hărţile cerului în secunda naşterii lor.


Omul inteligent îşi creează propriul destin, propria cale, propria viaţă, străjuită de liberul arbitru.


Viaţa este lumină, este bucurie, este dans, este dragoste, este sărbătoare.
Dacă vreţi să ştiţi ce este viaţa, întrebaţi-i pe cei care trăiesc viaţa, nu pe cei care renunţă la ea.
Mi-am adus aminte de ceva ce nu pot să tac sau să trec cu vederea. Aţi sesizat că fizicieni, chimişti, poeţi, pictori, dansatori, politicieni etc., sunt răsplătiţi cu premiul Nobel?


Îmi puteţi spune de vreo femeie care a născut, a crescut şi educat cel puţin o duzină de copii, dacă a primit premiul Nobel?


Sau de vreun grădinar care creează şi înfrumuseţează deopotrivă și gradina și viaţa, că ar fi primit premiul Nobel?


Sau de vreun sătean (fermier) care ară şi seamănă câmpul după care ne hrăneşte pe toţi, că ar fi fost răsplătit în vreun fel?


Nu, toţi aceştia trăiesc şi mor ca şi cum nu ar fi existat niciodată. Ciudată şi urâtă linie de demarcaţie. Cel care este creator nu este răsplătit, iar parazitul este adulat. Până şi politicienii primesc premiul Nobel, iar ei sunt cei mai mari criminali. Fură de la popor, fac legi strâmbe, declanşează conflicte armate, sunt paraziţi într-o ţară de sclavi.


Numai într-un Parlament poţi vedea adunată atâta prostie la un loc şi nicăieri în altă parte.


Şi după ce că sunt proşti, mai sunt şi graşi, mici de statură şi urâţi de te întrebi ce s-a întâmplat cu Dumnezeu la naşterea lor.
Vă propun un exerciţiu simplu: priviţi fiecare parlamentar (pe viu sau foto) şi notaţi câţi sunt frumoşi la chip şi la suflet. Eu am o statistică, nu vreţi să o comparăm?


Şi când te gândeşti că Existenţa ne tratează pe toţi în mod egal, nu-ţi vine să crezi că există atâta nedreptate în lume. Soarele nu răsare numai pentru oamenii bogaţi, luna nu răsare numai pentru preşedinţi, ploaia nu udă numai pentru primi-miniştri etc. Vântul bate şi aduce parfumul tuturor florilor, fără să-i pese dacă tu eşti un „vip” sau un ”nimeni”.


Existenţa nu a fost co-creată de Ceauşescu sau de Lenin sau de Marx pentru că este comunistă, ea ne tratează pe toţi la fel. De fapt, nu este nicio diferenţă între sfânt şi păcătos. Apa nu se lasă băută numai de sfânt, sexul nu este numai atributul păcătosului, ziua nu este numai a sfântului, munca grea şi mizerabilă nu este numai a păcătosului.

Chiar vă rog să învăţaţi asta de la Existenţă, pentru că ea nu face discriminare şi ea este Biblia adevărată. Ea este Cartea Sfântă, doar natura este sacră, pură şi inocentă. Dacă omul ar fi ascultat de natură şi ar fi făcut parte din ea, ar fi fost parte din această egalitate: plecăciune în faţa vieţii şi respect pentru toate.
(va urma)