Skip to main content
PETRE-ANCA-FOTO-VIAȚA-CA-O...VIAȚĂ! 14

Viața ca o-VIAȚĂ!-14

Oare nu a existat viaţă de la început?


Pentru că trebuie să fi existat un început sau de ce nu, viaţa să fi existat dintotdeauna?
Iar după moarte, nu rămâne decât judecata?
Vreau să reflectaţi la aceste întrebări, sau la fenomenul morţii şi al vieţii.


Dacă sunteţi încremeniţi de ideea morţii, nu veţi şti să trăiţi total niciodată. Dacă nu aveţi teamă de moarte, se întâmplă un fenomen ciudat, începeţi să trăiţi total, frenetic, să nu vă scape nimic din acestă viaţă, să o despuiaţi, să-i cercetaţi fiecare cotlon.


Nu lăsaţi ca viaţa să stea în umbra morţii voastre. Ea oricum va veni şi ştie când, iar voi nu puteţi face nimic. Sunteţi neajutoraţi. Este cel mai de seamă oaspete, care nu te previne de sosirea lui!
Dragii mei, naşterea voastră aduce viaţă, de unde o aduceţi? Moartea voastră vă ia viaţa, unde o duce?
Nici medicina alopată nu e capabilă să definească moartea. Tot ce ştie ea sunt simptome: omul nu mai repiră, nu mai deschide ochii, inima nu mai bate, pulsul este zero.


Medicina alopată se ocupă de corp, nu de fiinţă. Dar poate va veni vremea când se va ocupa şi de conştiinţă, de spirit, care nu au nevoie de respiraţie, puls sau bătăi de inimă.
Tuturor, Existenţa ne dă o viaţă frumoasă, plină cu amintiri de iubire, muzică, poezie, creativitate, prietenie, artă şi culoare.
V-a fost dată o viaţă frumoasă, nu a fost cerută de voi, vi s-a dăruit, şi voi ce faceţi, muriţi regretând? Nu ar trebui să muriţi calmi, radioşi, cu mulţumire?


Tot ce vi s-a întâmplat în această viaţă v-a transformat şi v-a dus pe cele mai minunate culmi şi în cele mai uluitoare abisuri.
Aţi cunoscut deopotrivă frumuseţea luminii, dar şi splendoarea întunericului?
Nu vă gândiţi la greşelile pe care le-aţi făcut, cu toţii facem şi nu este nimic de regretat. Din fiecare greşeală învăţaţi, din fiecare cădere deveniţi mai puternici. Sunt lecţii pe care le învăţaţi, nu există greşeli fără lecţii, nu există învăţăminte fără eşecuri.
Dar, dacă decideţi să nu mai greşiţi, înseamnă că v-aţi hotărât să nu mai învăţaţi nimic de la viaţă. Veţi rămâne neîmpliniţi, cu un conţinut incomplet şi tot la fel veţi pleca.

Goi!


Fiţi autentici, vioi, radioşi, împăcaţi, empatici, altruişti şi iubitori, trăiţi total, nu vă lăsaţi deranjaţi de atâţia ... fanatici! Aceştia sunt morţi, nu vor să trăiască, nu vor să se bucure, nu vor să experimenteze. Au fost şi vor rămâne proşti, dar sunt geloşi şi invidioşi pe voi, pentru că trăiţi frenetic, pentru că faceţi din fiecare clipă o bucurie şi din fiecare zi o sărbătoare. De ce alegeţi nefericirea? Pentru că într-o asemenea situaţie, moartea voastră va fi întuneric, şi nu o frumuseţe, nu o poartă spre viaţa unui alt nivel.


Ştiu că mă repet, dar trebuie să vă intre bine în cap un adevăr izbitor de simplu.
(va urma)