Skip to main content
HRANA VIE,  LEAC SĂ-ȚI FIE! (partea întâia)

HRANA VIE, LEAC SĂ-ȚI FIE! (partea întâia)

Pacienții mei sunt numeroși și diferiți, iar unicul motiv pentru care mă laudă sunt rezultatele obținute. Aș vrea să mă înțelegeți că nu eu sunt cel care îi ajută. Se ajută singuri. Eu doar îi învăț cum să gândească și cum să se alimenteze, restul depinde de ei. Cei care au respectat ce le-am indicat, au obținut rezultate favorabile, de cele mai multe ori incredibile. Pacienții mei sunt dovada.

Beneficiile programului meu de gândire și alimentație cu hrană vie au fost obținute de mii de oameni din aproape toată lumea – Japonia, Thailanda, Rusia, Pakistan, Grecia, Bulgaria, R. Cehă, Slovacia, Germania, Italia, Franța, Belgia, Elveția, R. Moldova, Spania, Portugalia, Maroc, Nigeria, S.U.A., Canada -, indiferent de vârstă, condiție materială sau sex. Uneori, chiar și adoptarea unor măsuri minore duce la schimbări enorme și pe termen lung în viețile oamenilor. Beneficiile aduse de un astfel de program sunt nelimitate.

Nu există nicio îndoială că alimentele vii cresc vitalitatea, întăresc sistemul imunitar, reglează greutatea și încetinesc procesul de îmbătrânire. Apropo de greutate: dacă veți întâlni pe cineva care spune că este pacientul(a) meu dar, este supraponderal, cu burta proeminentă, cu gușă, care gâfâie când merge, să știți că vă păcălește. Pacienții mei sunt supli, cu tenul întins, privire luminoasă, voce calmă și gesturi delicate.

Alimentele vii abundă în vitamine și minerale, conțin o cantitate suficientă de proteine și au foarte puține calorii. Sunt bogate în carbohidrați cu digestie lentă care sporesc energia. Și pentru că alimentele vii sunt în general foarte bogate în apă, ele reprezintă modul ideal de detoxifiere a organismului. Evident, sunt bogate și în fibre, fibre care scad nivelul grăsimii din sânge și îndepărtează din organism metalele grele precum plumbul și cadmiul.

Dar, elementul cu adevărat remarcabil pe care îl conțin alimentele vii, în special cele neprelucrate termic, sunt enzimele. Ele reprezintă cheia pentru o absorbție bună a hranei, fiind eliberate odata ce începeți să mestecați. Enzimele determină digestia, detoxifierea, imunitatea și toate celelalte procese metabolice și regeneratoare. Calitatea enzimelor este reflectată în propriul nivel energetic și în vitalitatea voastră.

De fapt, enzimele – întâlnite în toate organismele vii -, sunt molecule de proteine care digeră hrana, descompunând-o în fragmente suficient de mici încât să treacă în sănge prin porii minusculi ai intestinelor. Ele reprezintă ”proletariatul”, ”clasa muncitoare” a organismului. În afară de acțiunea de digerare a hranei, enzimele distrug toxinele, descompun grăsimile și celuloza, și metabolizează amidonul și proteinele. De ele depinde metabolismul organismului uman, fiind implicate în orice funcție biochimică și fiziologică.

Vă propun să faceți un test al enzimelor:

1. Consumați alimente prelucrate de trei sau mai multe ori pe săptămână?

2. Consumați zahăr rafinat?

3. Consumați mâncare gătită de mai mult de trei ori pe săptămână?

4. Aveți o alimentație redusă în legume și fructe?

5. Consumați alcool în mod regulat?

6. Beți cafea sau ceai cafeinizat zilnic?

7. Mâncați repede?

...............................

8. Consumați băuturi acidulate de mai mult de trei ori pe săptămână?

9. Sunteți obosit după ce mâncați?

10. Sunteți constipat?

11. Aveți deseori diaree?

12. Aveți mâncărimi în zona anusului?

Acum, analizați-vă scaunul:

1. Este îmbibat cu mucus?

2. Nu se duce când trageți apa, adică plutește în continuare?

3. Observați mâncare nedigerată în el?

Priviți-vă unghiile:

1. Aveți pete albe pe unghii?

2. Au striații?

În oglindă, priviți-vă limba:

1. Aveți crăpături pe limbă?

2. Există urme de dinți pe marginile limbii, adică aveți limba crestată pe părțile laterale?

3. Aveți o linie care străbate centrul limbii?

Suferiți de una dintre următoarele afecțiuni?

1. Alergie?

2. Urticarie?

3. Psoriazis?

4. Eczeme?

5. Boală gravă?

-------------------------------------------------

* Fumați?               Să vă fie rușine!?

* Sunteți o proaspătă mămică sau un proaspăt tătic?

* Vă cade mult păr?

* Sunteți stresat?

---------------------------------------------------------

Dacă ați răspuns DA, la cel puțin una din primele șapte întrebări, adăugați mai multe alimente vii în alimentația voastră.

Dacă aveți între una și opt dintre simptomele de mai sus, este necesar să măriți  cantitatea de alimente bogate în enzime.

Dacă aveți între nouă și șaisprezece dintre simptomele de mai sus, este necesar să măriți rezervele de alimente bogate în enzime. Consumați câte o enzimă digestivă la fiecare masă gătită. Consumați mai multe alimente crude și semințe încolțite, dar mai ales alimente bogate în minerale.

Dacă aveți între șaptesprezece și douăzeci și cinci dintre simptomele de mai sus, trebuie să măriți serios numărul de alimente bogate în enzime. Consumați mai mulți germeni, fructe și legume, dar mai ales câte două enzime digestive la fiecare masa.


(Va urma)


Cititi continuarea :  HRANĂ  VIE, LEAC  SĂ-ȚI  FIE! (partea a doua)  »