Skip to main content
HRANĂ VIE – LEAC SĂ-ȚI FIE! (partea a doua)

HRANĂ VIE, LEAC SĂ-ȚI FIE! (partea a doua)

Factorul important pentru obținerea unei sănătăți perfecte este reprezentat de forța și vitalitatea organelor interne. Alimentele vii hrănesc toate organele, în special sistemul endocrin, pancreasul, ficatul, rinichii și mai ales splina.

Atunci când organele interne sunt în formă maximă și lucrează la capacitate optimă, toate celelalte funcționează perfect, în egală măsură. Organele obosite sau care funcționează lent, vă determină să fiți obosiți, epuizați cronic, iritabili, constipați, confuzi, nervoși, stresați, deprimați, violenți, bolnavi sau chiar mai rău decât atât.

Când vă fortificați organele esențiale, deveniți mai calmi, mai concentrați, energizați, mai bine hrăniți, mai fericiți și mai sănătoși în ansamblu, ca urmare a unui sistem imunitar mai puternic.

Bunăoară, splina este esențială pentru digestia, asimilarea și transportul substanțelor nutritive în sânge.  Ea este organul esențial ce reglează numărul de globule roșii din sânge, le distruge pe cele îmbătrânite și depozitează fierul. Splina eliberează în sânge mulți compuși cu mare capacitate de întărire a sistemului imunitar.

Dacă energia splinei prezintă o scădere din orice motiv, atunci funcția gastrointestinală este compromisă, ceea ce duce la o supraproducție de mucus.

Cum poate fi fortificată splina?

Foarte simplu și ușor prin consumul de pătrunjel, usturoi, ridichi, napi, orz verde, fasole roșie, alge marine roșii și brune.

De fapt, un sânge sănătos depinde de un sistem digestiv care funcționează cum trebuie. Splina ajută stomacul în procesul digestiei și, în felul acesta, la îmbunătățirea calității sângelui. În activitatea sa, splina transportă și transformă substanțele nutritive în energie utilizabilă, producând în final un sânge mai sănătos.

Pentru a obține o sănătate perfectă – sau aproape -, nu contează neapărat ce mâncați, ci mai ales ceea ce asimilați. Acesta este lucrul care contează cu adevărat.

Cum ajutați splina?

Germenii de mei hrănesc în mod special splina.

Meiul este bogat în fier, magneziu și seleniu care intră în componența oaselor, părului, pielii, unghiilor și dinților. Meiul îl puteți râșni, și-l preparați sub formă de terci fiert, de rondele subțiri la cuptor sau sub formă de pulbere adăugat la salate sau supe.

Inul contribuie la lubrifierea celulelor organismului datorită conținutului său bogat în acizi grași esențiali, necesari pentru:

 • producerea de sânge sănătos;
 • hrănirea glandelor suprarenale pentru a gestiona mai ușor stresul;
 • sporirea fertilității;
 • prevenirea afecțiunilor cardiace;
 • alimentarea adecvată a glandei tiroide pentru reglarea greutății.


Inul, îl puteți folosi ca pulbere după ce l-ați râșnit – supe, salate, rondele la cuptor -, sau sub formă de ulei. La ulei, condiția este ca să-l folosiți în maxim trei săptămâni după ce ați desfăcut recipientul. Uleiul de in este produsul care oxidează într-un timp extrem de scurt.

Orzul conține chiar mai multă vitamina C decât citricele! În același timp, orzul acționează benefic asupra splinei și ficatului. Ideal ar fi ca să consumați orzul verde, fie ca suc, fie ca pulbere uscată.

Sfatul meu? Consumați pe cât posibil alimente în stare crudă.

De două ori pe săptămână adăugați în salatele voastre și: germeni de mei, trei centimetri de frunze de aloe, orz verde sau o linguriță de pulbere de orz verde, flori de cicoare, flori de salcâm, frunze-tulpini-și flori de păpădie, semințe de in, frunze de pătrunjel și leuștean, frunze de ștevie, frunze de știr, miez din semințe de floarea-soarelui, ulei de măsline sau de cocos, tomate coapte, praf de scorțișoară, praf de cuișoare, semințe de anason.

GERMENII!

Wow! Germeni? Da.

Termenul de germeni se referă în general la semințe de legume și/sau cereale care au încolțit (de obicei, fără ajutorul luminii soarelui sau al solului), transformându-se în plante micuțe  în trei sau cinci zile. Germinarea este procesul de umezire, apoi încolțirea seminței, pentru ca în final să poată fi consumați germeni cruzi.

Rezultatul final pentru om este un super-aliment cu cantități enorme de proteine, vitamine, minerale esențiale, pigmenți de clorofilă și enzime care s-au multiplicat de la 300% la 1200% în forma cea mai ușor de digerat. Prin germinare, nu obțineți doar beneficiile unor alimente crude, ci creșteți semnificativ conținutul nutritiv al acestor semințe și cereale.

Germenii au o contribuție mare de substanțe nutritive antioxidante cum ar fi vitaminele A, B, C și E, plus toate mineralele inclusiv seleniul și zincul. Organismul absoarbe mult mai eficient substanțele nutritive din germenii vii, decât din suplimentele nutritive de exemplu, deoarece corpul recunoaște germenii ca fiind alimente.

Și asta nu e totul!

 • Un studiu arată că procentul vitaminelor B (complexul B), este crescut în germeni de aproximativ 2000 de ori.
 • Un alt studiu arată că o echipă de cercetători au expus anumite substanțe chimice cancerigene alături de un amestec de germeni. Această echipă a descoperit că celulele cancerigene au fost blocate în proporție de 99% de amestecul de germeni. Din acest studiu, dar și din statistici, rezultă că germenii au într-adevăr capacitatea de a opri acțiunea celulelor cancerigene. Evident, acest lucru nu este valabil în toate cazurile, dar cu siguranță joacă un rol important.

În toate intervențiile mele, am sugerat auditorului și pacienților să afle ce ar face medicul pentru sine, sau pentru mama, soția sau copil al său. De exemplu, dacă un chirurg spune: ”E nevoie de operație!”-întrebarea esențială este dacă acel medic ar recomanda aceeași operație, sau același tratament cu citostatice, sau cobaltoterapie pentru propria mamă, soție, copil sau pentru sine?

Acest lucru ar spune multe! Într-un asemenea caz, medicul s-ar gândi la sănătatea celor dragi și mai puțin la beneficiul acordat de Casa de Asigurări de Sănătate.
Întăresc ideea că nu este lipsit de importanță dacă vă spun că germenii stimulează fluxul energetic al ficatului. Majoritatea dezechilibrelor ficatului sunt cauzate de stagnare. Germenii stimulează semnificativ ficatul, readucându-l la funcționarea normală.

Semnele unor tulburări ale ficatului?

 • stare de agitație;
 • depresie;
 • frustrare;
 • meteorism/abdomen umflat/balonare;
 • inflamații ce nu-și găsesc o explicație;
 • alergii de tot felul;
 • etc.


Dragi prieteni!

 • Cauza principală, profundă a cancerului este intoxicarea ficatului;
 • Ultima șansă a bolnavilor de cancer-refacerea metabolismului;
 • În organism sunt doua organe importante: rinichii și ficatul. Rinichii filtrează sângele iar ficatul îl curăță de toxine. De buna lor funcționare depinde sănătatea organismului uman, sau altfel spus, sănătatea este condiționată de calitatea sângelui. Un sânge corespunzător, elimină celulele canceroase din corp, înlătură inflamațiile, reface metabolismul, ridică sistemul imunitar și amplifică câmpul energetic al fiecărei celule.


ASTA ÎNSEAMNĂ – ORDINE, IAR ORDINEA ÎNSEAMNĂ -  SĂNĂTATE!


Citiți și partea intâia: HRANA VIE,  LEAC SĂ-ȚI FIE! (partea întâia)  »