Skip to main content
De ce este valoroasă o alimentaţie naturistă? ( pasaj din cartea "NU EXISTĂ BOALĂ INCURABILĂ!")

De ce este valoroasă o alimentaţie naturistă? ( pasaj din cartea "NU EXISTĂ BOALĂ INCURABILĂ!")

       Dragul meu, dragii mei, acest tip de alimentaţie este adecvată speciei umane, fapt confirmat şi de constituţia sa anatomică. Incisivii  şi molarii omului, enzimele din salivă, volumul ficatului, lungimea mare a intestinelor, indică asemănarea anatomică şi fiziologică a omului cu animalele care se hrănesc numai cu vegetale. Strămoşii noştri s-au hrănit numai cu plante, nu au fost dotaţi cu dentiţie pentru a sfâşia carnea, aşa cum o au animalele carnivore. Numai o hrană compusă din cereale (hrișcă, quinoa, mei), legume, fructe, și semințe poate furniza proteinele necesare organismului.

       Este chiar indicat să renunţaţi la carne, mai ales acum când pe piaţă au început să apară tot felul de produse alimentare false. La ora actuală se cheltuie sume fabuloase pentru publicitatea comercială a unor produse alimetare, farmaceutice şi de vestimentaţie, toate extrem de dăunătoare, inoculându-se ideea că sunt o necesitate pentru oamenii civilizaţi. Astfel, fabricanţii lacomi, hrăpăreţi şi avari, prin reclamele lor zgomotoase şi obsedante, au reuşit să îndrepte gustul populaţiei către produsele puse în vânzare, rotunjindu-şi fără puterea de a vă imagina, conturile din băncile lor.

       Sucurile sintetice de tip “Cola", supele superconcentrate, diversitatea tipurilor de margarină, o gamă largă de semifabricate concentrate, toate aceste produse false, nenaturale, distrug atât corpul fizic, cât şi pe cel energetic al omului. Luaţi de exemplu pâinea albă, pe care o credeţi că este superioară celei negre. Este o eroare, făina albă, prin cernere, rămâne complet lipsită de enzime şi vitaminele din complexul B (tărâţa şi făina integrală conţin aceste elemente),care, consumată cu perseverenţă, provoacă stări de slăbiciune, anemie, tulburări digestive, constipaţie (mai ales dacă este şi proaspătă, pufoasă, caldă, pentru că acea cocă nedospită şi necoaptă se lipeşte de intestin, intră în putrefacţie şi devine un veritabil dop).

       Dacă la aceste falsuri de sinteză adaugaţi şi riscul administrării de îngrăşăminte chimice, pentru obţinerea de producţii mari de cereale, legume şi fructe, precum şi calitatea aerului pe care îl respiraţi ,obiectiv analizând, realizaţi că riscul îmbolnăvirii voastre creşte considerabil.

       Dr. Delaveau a spus: “în multe cazuri chimia este incapabilă să furnizeze produse de sinteză ale căror efecte să fie comparabile, din punct de vedere al eficacităţii, cu cele ale plantelor”.

       Alimentaţia cu crudităţi este cea mai simplă şi ieftină metodă de profilaxie şi vindecare. Mulţi oameni, nu acceptă să treacă la o alimentaţie naturistă, pentru că li se pare mai comod să apeleze la un antibiotic, la un medicament oarecare şi care să rezolve problema într-un timp scurt. Trebuie să ştiţi că, în regimul cu “hrană vie”, sunt necesare uneori câteva zile pentru ca organismul să se obişnuiască cu altă alimentaţie, perioadă când pot apare greaţă, migrene, vome, febre, gaze, crampe, manifestări care diferă de la organism la organism. Enzimele de care organismul uman are nevoie şi care constituie scânteia vieţii lui se găsesc numai în hrana (vie) crudă, ele nu pot fi fabricate, contrafăcute niciodată de nici o industrie chimică. Cine credeţi că are vreun interes ca bolnavii să fie vindecaţi fără medicamente, cine să popularizeze că prin alimentaţie se poate recăpăta sănătatea, adică pe gratis, cine şi cum să facă cunoscut acest aspect? Marea industrie chimică de medicamente? Niciodată, pentru că ar da faliment. Medicii? Niciodată, pentru ca ar pierde obiectul muncii.

       Dacă vreţi să adoptaţi o alimentaţie naturistă, trebuie să reţineţi că săvârşiţi un sacrilegiu Naturii dacă distrugeţi enzimele alimentare prin fierbere, pasteurizare sau alte metode din arsenalul industriei alimentare. Tot ce este fiert, fript sau prăjit este toxic, pentru că rezultă o mare cantitate de acizi şi deşeuri, care ajung în sânge, se depun în diferite părţi ale corpului, şi provoacă boala. Alimentaţia defectuoasă, săracă în enzime, generează boli de tipul artrită, reumatism, arterioscleroză, hipertensiune arterială, boli de inimă, boli de piele, calculi renali şi biliari, constipaţie, hemoroizi, osteoporoză, cancer etc.

       Sunteţi ceea ce mâncaţi! Adică puteţi fi buni sau răi, sănătoşi sau bolnavi, cu memorie bună sau leneşă, cu privire limpede sau tulbure, cu sau fără cearcăne, drepţi sau cocoşaţi, vioi sau trişti, zâmbitori sau încruntaţi, înfăţişare plăcută sau buhăită, inteligenţa ascuţită sau mediocră etc. Treziţi-vă! Învăţaţi să preţuiţi viaţa şi să trăiţi frumos! Dimineaţa deschideţi ochii cu lumina întipărită pe chip, zâmbiţi şi vă bucuraţi de viaţă, de soare, de ziua care începe, de tot ce vă înconjoară. Renunţaţi la supărare, la tristeţe, la toate răutăţile, la răzbunări, pentru că numai aşa vă veţi vindeca singuri, fără medicamente, operaţii, spitale, sanatorii etc.

       Afecţiunile grave,  cum ar fi cancerul, SIDA, scleroza în plăci, poliartrita, astmul bronşic şi cardiac, psoriazisul, artroza, spondilita anchilozantă etc. pot fi ameliorate, stopate sau vindecate (funcţie de stadiul în care se găsesc), dacă bolnavul se întoarce cu faţa la Natură, conştient fiind că va trebui să urmeze o conduită total diferită de cea prin care şi-a adus boala în organism.

       Aici avem de-a face cu  trei categorii de bolnavi:
- unii care nu adoptă o astfel de conduită pentru că nu cred în forţa ei curativă, nu cunosc mare lucru despre ea, iar sindromul “cărnii” şi al “medicamentelor” este adânc implantat în fiinţa lor.
- a doua categorie, sunt cei care încep fie de bună voie, fie de “gura” celor din jur, dar se sperie pe parcurs de manifestări ale organismului ca: amplificarea durerilor, apariţia lor acolo unde nu au existat, hemoragii, febră ridicată, diaree, delir, erupţii cutanate, vome, pierderi de echilibru, pierderea memoriei, absenţa ciclului menstrual, spasme nervoase, sufocări, tahicardii, tulburări de vorbire etc, manifestări care ar trebui să-i bucure (să chiuie) pentru că au început eliminările de toxine, şi întrerup tratamentul.
- a treia categorie, sunt cei care trec prin experienţa celor din grupa a doua, dar nu renunţă, merg mai departe, se ajută singuri, ştiind că EXISTENȚA îi va ajuta. Şi bine fac, pentru că sunt învingători !

       V-am mai spus, în această lume plină de răutate, invidie, boală, cruzime, rezistă cine VREA şi cine TREBUIE. Crudităţile cele mai bogate în enzime sunt: germenii de legume,  legumele, fructele, sucurile de zarzavat, zarzavatul fraged, gălbenuşul de ou crud sau ușor fiert, fructele și seminţele.

       SĂNĂTATE = ORDINE
       BOALĂ = DEZORDINE


       Nu mai strâmbaţi din nas şi nu mai faceţi o grimasă hidoasă, când auziţi de alimentaţia naturistă, pentru că sănătatea ţine de propria voastră competenţă, nu de un oarecare medic, cu rol de a repara dereglările ivite.

       Alimentaţia naturistă este mai de lungă durată, dar este cea mai sigură.

 

Vedeți mai multe pasaje din cartea: