Skip to main content
CANCERUL

CANCERUL

       Cancerul este astăzi una dintre cele mai presante probleme ale medicinii. Dacă acum 50 de ani mortalitatea cauzată de tuberculoză era simţitor mai ridicată decât mortalitatea cauzată de cancer, astăzi este invers. Această boală este consecinţa interacţiunii voastre cu mediul înconjurător, a felului vostru de a vă hrăni şi de a vieţui. Astfel, o treime dintre cancere se datorează unor obiceiuri alimentare, o treime fumatului, şi o treime unor alţi factori externi cum ar fi: expunerea prelungită la soare, supărările şi îmbolnăvirile profesionale. Un ficat obosit, bolnav din cauza supărărilor, a substanţelor otrăvitoare de orice fel, dar şi din cauza medicamentelor, joacă un rol însemnat în formarea cancerului.

       Medicul englez Blond prezintă cancerul ca un rezultat, ca o cedare progresivă cronică a ficatului, în care nu este contestat rolul toxinelor alimentare. El conchide: ”Problema cancerului este o problemă alimentară şi combaterea acestei boli nu este o chestiune chirurgicală, ci una igienică - alimentară. Prin supravegherea producţiei, prin conservarea şi distribuirea alimentelor, cancerul ar putea fi combătut cu succes”.

       Numeroase rezultate ale cercetărilor de până acum şi a experienţelor pe animale, au zguduit teoria despre “predispoziţia înnăscută” pentru cancer. Fiecare îşi “achiziţionează” cancerul său prin influenţa de ani şi chiar de zeci de ani a excitanţilor mediului înconjurător şi ai alimentaţiei. Depinde numai de cât sunteţi de “tari’ sau de “încărcaţi” de toxine, când apare cancerul. În înţelesul cel mai profund, cancerul este un semn al depărtarii voastre de natură, al dezorientării şi dezordinii din viaţa voastră. Vindecarea cancerului nu este numai o problemă de ordin igienico-social, ci în aceeaşi măsură şi o problemă legată de personalitatea fiecăruia, deci una profund umană.

       Deducem astfel că posibilitatea de vindecare a cancerului nu depinde de administrarea vreunui medicament, ci de reorganizarea energică şi voită a întregului sistem de viaţă şi în special de alimentaţie. Un regim bogat în fructe şi legume proaspete, diminuează mult frecvenţa cancerului de sân, plămân, stomac, colon, intestine. Sfecla roşie este unul dintre cei mai credincioşi aliaţi ai omului împotriva cancerului, deoarece înlesneşte o creştere a oxigenării celulelor corpului, cunoscând faptul că o celulă sănătoasă are nevoie de cât mai mult oxigen, spre a fi “în formă”, pe când o celulă canceroasă, se dezvoltă nemaipomenit de bine şi rapid în absenţa oxigenului.

 

Vedeți mai multe pasaje din cartea: