Skip to main content
CÂND VEȚI RELUA CONSULTAȚIILE?

7. CÂND VEȚI RELUA CONSULTAȚIILE?

Atunci când voi avea un spațiu adecvat. Regimuri vor primi pacienții care sunt în evidență de mai mult timp. Vă reamintesc, Fundația am desființat-o în anul 2017 și nu mai am unde să vă primesc. La mine acasă nu vă pot primi, nu am nici loc, nici sală de așteptare. Cu ani în urmă, mai eram invitat în localități unde în câteva zile puteam să văd 10-15 persoane. Se pare că atunci eram mai tânăr, vremea și distanța nu erau de natură să-mi pună probleme, iar cazarea și carburantul îmi erau asigurate.
Acum, s-ar părea că vremurile sunt altele. Eu am mai înaintat în vârstă, căldura mă afectează, neseriozitatea, lipsa de respect și carențele de educație ale unor semeni mă dezgustă. Mă simt confortabil cu pacienții și prietenii mei cu care ne știm de ani de zile.
Cineva mă întreba zilele trecute cât durează o consultație la mine.
Pe vremea când funcționa Fundația, o consultație dura 30 de minute pentru că erau prea mulți bolnavi și timpul pentru un astfel de om, contează. Dacă a primit un verdict de o lună, nu puteam să-l mai țin și eu în așteptare. Acum, știu eu, poate din cauza vârstei (!) o testare - regim + terapii +consiliere psihologică + imprimarea conduitei-, se întinde pe o durată de 50-60 de minute. Toate programările mele erau făcute pe ore. Nu am suportat niciodată să ajung undeva și să întreb: ”Cine este ultimul?”. Am vrut ca oamenii să-și gestioneze timpul – și așa prețios -, fiecare după placul său.
Îmi amintesc cum, într-o zi, aud rumoare în sala de așteptare. Am deschis ușa și am întrebat-o pe asistenta mea, pe Cornelia: ”Cornelia, ce s-a întâmplat?”
- Domnul spune că era programat la ora 10.00 și nu știe de ce nu-l primiți!
- Ce s-a întâmplat stimate Domn?
- Eram programat la ora 10.00 și acum este 11.30, ce se întâmplă?
- Înțeleg, erați programat la ora 10.00, dar la ce oră ați ajuns aici?
- La ora 11.05
- Nu credeți că ați întârziat, Stimate Domn? Va trebui să așteptați până îl văd pe ultimul.
- Cum? Eu sunt Doctor, nici la Ministrul Sănătății nu am făcut anticameră, cum să aștept atâta?
- Domnule, aici noi nu avem funcții, suntem oameni cu probleme și am fost programați pe ore. Dacă vă primesc acum pe dumneavoastră, cel care avea ora stabilită ce va crede despre sistemul nostru de programare? Dacă niciunde nu ați făcut anticameră, aici ”Colonelul” face ordine și program, dacă vreți rămâneți dacă nu, puteți pleca.
- Plec, nu mai stau.
- Foarte bine, poate acum la vârsta dumneavoastră să învățați ceva. În fața bolii toți suntem egali, nimeni nu este privilegiat. Aici EU nu țin cont de titlu, funcție, diplome. În fața morții, toate sunt egale cu zero.
- Am plecat!
- Foarte bine! Drum bun!
Evident, nici ”Bună ziua”, nici ”La revedere”, nimic. Nu că m-ar fi interesat, dar ...dacă tot avea omu’ titlu…

Vă rog prieteni, voi niciunde să nu procedați așa.
În ultimii doi ani au fost câteva firme de produse ”naturiste” care m-au curtat, să lucrez cu ele, să le promovez produsele. Mi se punea la dispoziție o clădire cu mai multe încăperi, puteam alege câte asistente doream, eu făceam programările, puteam lucra câte ore pe zi doream, câte zile pe săptămână îmi convenea, puteam începe programul când aveam chef și...am refuzat. Nu regret. Nu pot promova ce nu știu, dar mai ales nu promovez ce știu că nu face bine. Dacă ceva nu cunosc, îmi este foarte ușor să spun că nu știu, că nu am informații suficiente, că nu am auzit etc.
Mi-am dorit ca în Romania să existe un centru unde oamenii cu boli așa-zis incurabile, să se poată trata și vindeca cu alte metode decât cele ale medicinii alopate. În viitor, se va găsi cineva care să demonstreze că se poate.