Skip to main content
Petre-Anca-Intrebarea-5-La-dumneavoastra-tratamentul-pentru-orice-boala-debuteaza-cu-un-post-total

5. La dumneavoastră, tratamentul pentru orice boală debutează cu un post total?

- Postul este cel mai vechi şi eficace tratament. Acolo unde postul nu vindecă, nimic nu vindecă. Priviţi la animale, atunci când se îmbolnăvesc ele nu mănâncă, sau apelează numai la ierburi. Postul curăţă, îndepărtează boala (indiferent de ce natură este ea) şi aduce sănătatea în organism.

Când postiţi întreaga forţă vitală utilizată pentru a transforma alimentele în energie benefică este acum folosită pentru înlăturarea toxinelor din organism, iar corpul se autovindecă, se autocurăţă. Hipocrate spunea ”Cu cât îl hrăniţi mai bine pe bolnav, cu atât îl dărâmaţi mai mult”.

Foarte mulţi oameni se sperie când aud de post, se sperie numai dacă au omis o masă, şi nu concep să stea nemâncaţi zile la rând. Nu ştiţi, nu puteţi realiza, nu puteţi admite, câte rezerve are organismul vostru şi că poate să întreţină viaţa fără hrană; voi sunteţi obişnuiţi să vă umpleţi ”maţul” şi dacă este posibil să vă dea cineva un elixir care să vă vindece repede.

Organismul poate rezista fără hrană până la 105 zile, cei mai mulţi oameni s-au vindecat cu posturi mai scurte, de 42 de zile, atunci de unde teama aceasta patologică de post? Aţi  văzut că orice hrană aţi  adopta, lasă în organism reziduuri, care trebuie să fie eliminate şi cel mai  recomandat este un repaus alimentar complet, adică un post total, când veţi trăi numai cu apă, fără  să mâncaţi nimic. Durata  lui variază funcţie de structura energetică a individului, de tipul afecţiunii şi poate fi de : 1, 3, 7, 14, 21, 28, 35, 49, 63,77 ,84, 91, 98, 105 zile, timp în care vă purifică organismul.

Cu alte cuvinte, postul total  vă purifică eficient întreaga fiinţă. Dacă nu veţi înţelege că postul vă ajuta foarte mult în existenţă şi că trebuie să-l practicaţi, măcar o zi pe saptămână, veţi obliga organismul să-şi ia singur măsura purificării (pe care o s-o facă din ce în ce mai des), care se manifestă prin: febră, gripă (curge nasul, strănut, dureri în gât, dureri oculare), erupţii cutanate (acnee, furunculoză, prurit), tulburări digestive (vome, constipaţie, diaree), ameţeli, transpiraţie abundentă etc..      
 
Postul este metoda cea mai veche pentru a lupta împotriva bolilor şi este cea mai bună metodă pentru că nu are efecte secundare. Este cel mai original şi natural procedeu de purificare a organismului. De-a lungul timpului, postul total a fost acela care a evitat de cele mai multe ori intervenţia chirurgicală.

De ce medicina alopată este împotrivă sau nu recomandă postul? Nu ştiu sigur care-i este raţionamentul, dar după mine, două ar fi motivele: ignoranţa - nu s-a studiat şi nici nu se vrea să se afle rolul şi efectul postului în caz de boală – şi, raţiuni materiale. În  perioada de post fiecare organism reacţionează în felul său. Pot apărea: dureri acolo unde  nu au existat până atunci, se pot amplifica durerile acolo unde au fost, senzații  de vomă, vome, amețeli, erupții cutanate, transpirații abundente, tulburări de vedere, tulburări de echilibru, dureri musculare, sângerări ale gingiilor, mobilitate dentară (se pot pierde de la unul la câțiva dinți - numai dinții bolnavi - pot cădea plombele, se pot mișca lucrările dentare), miros greu al gurii (halenă). Toate aceste manifestări sunt normale, trebuie să vă bucuraţi dacă se întămplă aşa, chiuiţi dacă puteţi, este semnalul pe care vi-l dă organismul că a început lupta (eliminarea toxinelor), că ştie să lupte şi trebuie lăsat să-şi desăvârşească el lucrarea, să nu-l maltrataţi cu antibiotice sau alte elemente de sinteză.

Organismul are resurse pe care voi nu le bănuiţi, pentru că niciodată nu i-aţi dat o asemenea temă de lucru. Starea de slăbiciune nu se datorează nemâncării, ci pentru că substanţele dăunătoare din organism se descompun, trec în sânge şi sunt eliminate, ca atare nu trebuie ajuns la prag de panică. La fel şi scăderea ponderală este direct proporţională cu cantitatea de toxine din organism, cu cât sunt mai multe toxine, cu atât se slăbeşte mai mult.

Reţineţi, în perioada de post organismul nu slăbeşte sub limita critică, de aceea nu vă îngrijoraţi că ajungeţi la…ER 33 de kg.

Cine doreşte să ţină un post - omul  sănătos – şi cine trebuie să ţină un post - omul bolnav -, şi nu-l face însoţit de clismă, face o mare greşeală. Dacă nu faceţi clismă - singura metodă de a elimina depozitele de toxine din intestin - toxinele trec în sânge, îl alterează şi îmbâcsesc organismul, care de cele mai multe ori nu mai poate fi ajutat cu nimic.

În timpul postului, pe timpul efectuării clismelor, toate glandele eliberează toxinele pe care le dirijează spre evacuare din organism. În timpul postului, organismul elimină pe unde poate -urechi, nas, gură, anus, vagin, piele - puroi, toxine, grasimi, tumori. Cel care nu se va speria de această reacţie de curăţire a organismului, va avea succesul asigurat, iar cel care va intra în panică şi va întrerupe acest proces, va crea din organismul său un depozit de materii nocive şi va pierde lupta.

Eliminarea murdăriilor din organism, indică semnul vindecării, aspect care ar trebui să întărească foarte mult voinţa şi perseverenţa bolnavului. Cine este convins că poate face un lucru, îl va face, oricât de greu ar fi, iar dacă dimpotrivă, va imaginaţi că nu-l veţi putea face, fie chiar cel mai uşor lucru din lume, vă va fi imposibil să-l faceţi. Să dispară din vocabularul vostru cuvinte ca: greu, cu neputinţă, nu pot, este peste puterile mele, eu nu voi reuşi, eu nu am avut noroc niciodată. Nu fiţi “fatalişti”, bucuraţi-vă că vi se dă posibilitatea să vă purificaţi prin boală, că veţi învăţa ceva, măcar să vă vindecaţi suferinţa prin sine însuşi.

Nu orice afecțiune reclamă post total. Postul total este condiționat de gravitatea afecțiunii, de stadiul bolii, de structura energetică a organismului și de pregătirea mentală a individului. De-a lungul timpului, au fost oameni cu probleme de sănătate care nu au dorit să vină la mine pentru că le-a fost frică de post total. ”Nu merg mă la ăla că îmi dă post!” spuneau cei care primeau informația despre mine și metodele mele. Gândirea lor a fost total deplasată. Dacă au venit la mine două persoane cu  aceleași afecțiuni, una a primit post iar cealaltă nu. Frica paralizează sistemul imunitar, frica îl reține pe om de la atâtea și atâtea acțiuni, frica îl condiționează pe om (omul care nu știe să trăiască și să ia deciziile pentru el), frica de moarte îl apropie pe om (omul care nu știe să trăiască) mai mult de ea (de moarte).

Postul ajută enorm. Când corpul nu are nimic de digerat, toată energia o dirijează pentru eliminarea toxinelor și reziduurilor din organism. Corpul începe să se curețe singur. Postul este o metodă de purificare. Un post din când în când este minunat. Cine reușește să țină un post măcar o zi pe săptămână, se va bucura de viață lungă. Vă repet, condiția este să beți multă apa, cel puțin 2,5 litri și să faceți două clisme, una dimineața și una seara.

Dacă postul îl combinați și cu mișcarea, cel puțin cinci kilometri de mers pe jos, ar fi nemaipomenit. Iubiți-vă corpul, aveți respect pentru el, tratați-l cu blândețe, pentru că și el vă va ajuta. Vă veți simți mai energici, mai vii, revitalizați, întineriți, mai curați, mai fericiți. Corpul va funcționa mai bine. Pentru că nu mâncați în mod corespunzător, pentru că toate alimentele sunt contrafăcute, îmbâcsite cu aditivi, coloranți într-un cuvânt cu tot felul de E-uri, din când în când un post este salutar.

Cine ar trebui să țină post? Știți și singuri. Cei care aveți deja probleme de sănătate, care aveți burtă proeminentă, colăcei abdominali, gușă, obraji de hârciog, pungi sub ochi, toți aceștia ar trebui să vă faceți un obicei de a ține post. Îngrijiți-vă de sănătate acum când corpul nu vă dă niciun semn, pentru că atunci când s-a instalat o afecțiune, uneori este prea târziu.

FACEȚI DIN VIAȚA VOASTRĂ O SĂRBĂTOARE PERMANENTĂ!