Skip to main content
Petre-Anca Mai țineți conferințe?

4. Mai țineți conferințe?

Până acum am ținut conferințe în localitățile unde am fost invitat și s-a putut asigura o sală unde să ne întâlnim. M-am întreținut cu oamenii în  săli care aveau diverse destinații: sală de clasă, sală de conferințe, sală de teatru, sală de lectură, sală de cinema, amfiteatru închis sau în aer liber etc. Nu am ales eu locul și nici nu am avut pretenția unde să mă întâlnesc cu oamenii.

În unele săli erau 35-40 de oameni, în altele 200-250 de oameni. La unele întâlniri stabileam eu tematica, la altele era o discuție interactivă. De la început mi-am propus ca acolo unde sunt minim 30 de persoane, să mă deplasez pentru a-i cunoaște, a sta de vorbă cu ei, a le răspunde la întrebări.  Dacă se dorește și pe viitor să facem astfel de întâlniri, nu trebuie decât să aveți o minimă organizare: o sală unde să ne vedem, o stație cu microfon lavalieră, un microfon portabil, o masă, un scaun, să mi se asigure cazarea la o cameră de hotel și să mi se deconteze carburantul mașinii. A, dacă este posibil și un ecran și un videoproiector, ar fi nemaipomenit.

Dacă doriți o asemenea întâlnire, trebuie să specificați: ziua, ora, locul și capacitatea sălii. Da, capacitatea, pentru că am foarte mulți pacienți care nu doresc să rateze o întâlnire cu mine, care s-au obișnuit cu ”Zilele Fundației”, care doresc să mă îmbrățișeze, să schimbe câteva cuvinte cu mine. Eu voi fi uimit de modul cum arată după ce au luptat cu boala, ei vor fi copleșiți de victoria purtată împotriva morții.

Pentru întâlnirea cu voi, nu percep nicio taxă. Eu voi fi încântat să vă cunosc pe voi, ca ființe umane ca și mine, iar voi să fiți nerăbdători să cunoașteți un învingător al unui cancer pulmonar, căruia i s-a dat numai 4 luni de supraviețuire.

Dar cel mai important, este să cunoașteți OMUL, care spune că între cancer și gripă pune semnul de egalitate, adică ambele sunt la fel de ușor de tratat. Diferența este că una se tratează în șapte zile-gripa-, iar cealaltă în doi ani-cancerul-, cu condiția ca în acest timp să nu se facă nicio greșeală, iar persoana să fie deschisă, să aibă încredere totală în terapeut, să fie convinsă că ea a generat boala, să aibă în familie un climat afectiv corespunzător etc.

Este posibil ca experiența mea de 32 de ani de când toți se așteptau să părăsesc această lume, să vă fie de folos.

Un singur lucru aș vrea să știți. Sunt extrem, extrem de ocupat, iar o întâlnire cu voi va fi ca un bonus, sau ca o pauză scurtă, sau ca un timp pe care mi-l face cadou Existența.